login
Inicia sessió

register
Registra't

marketingdigital.flog.cat

SEO per ecommerce

Consells que t'ajudaran a millorar el posicionament web de la teva ecommerce de manera natural.

Aconseguir que un eCommerce destaqui a través del SEO s'està fent cada vegada més difícil. Google s'entesta a oferir el millor resultat pel que les grans marques com Amazon, Zalando o Spartoo són cada vegada més difícils de batre.

Però encara hi ha esperança per als petits comerços electrònics que es volen fer un lloc entre els gegants, aquests 10 consells per millorar el SEO de la teva ecommerce t'ajudaran a millorar els teus resultats de cerca.

1. Afegir textos a les categories

Una categoria sense text és simplement un llistat d'articles amb una mica de text de les descripcions dels productes que al seu torn és text duplicat del text a l'interior de producte.

Tenir textos originals, ben redactats que realment serveixin per ajudar a l'usuari poden empènyer el SEO del teu ecommerce més del que creus.

L'important aquí és no redactar el text pensant en els cercadors sinó en que el text ajudi al client en potència, hauràs d'afegir almenys un cop la paraula clau en què se centra la categoria, però no omplir el text amb elles.

El millor d'això és que a Espanya hi ha molt poques botigues en línia que facin un bon ús de les descripcions en les categories, en aquesta pàgina nord-americana de productes per a mascotes es poden veure descripcions ben optimitzades:

2. Enllaçar entre productes

Afegir enllaços a les pàgines de productes a altres productes, a més de millorar la venda creuada entre articles augmenta el nombre de pàgines a les que arriba Google. Hi ha moltes maneres d'implementar aquests enllaços:

Oferint productes relacionats o complementaris amb el que està mirant l'usuari

Productes que altres usuaris han comprat

Afegint enllaços a les pàgines de productes aconseguiràs que Google arribi a la resta de productes sense necessitat que hagi de tornar als primers nivells del web, millorant també la venda creuada en oferir productes que poden interessar a l'usuari.

3. No indexar els paràmetres de les URL

En ecommerce és molt comú l'ús de paràmetres a l'hora de crear les sessions per als usuaris i de filtrar els productes: filtres per característiques dels productes (color, talla, puntuació, etc.), ordenació (preu menor, per rellevància, preu major, en quadrícula, etc.) i per tipus de productes (televisors LED, televisors de plasma, etc). El problema és que molts d'aquests paràmetres no canvien el contingut de la pàgina, això genera moltes URL per al mateix contingut.

4. Utilitza els teus productes com a estratègia de Link baiting

La millor manera d'aconseguir enllaços és amb contingut de qualitat, en el cas d'un ecommerce, és encara més fàcil ja que hi ha moltes maneres de vendre articles que aconsegueixin enllaços per ells mateixos:

Articles falsos: Com la Carn de unicorn d'Thinkgeek, amb productes falsos que es vegi clarament que són falsos (si no, podrien acabar sent una estafa) és molt fàcil cridar l'atenció dels usuaris i aconseguir mencions en xarxes socials i enllaços a blocs del teu nínxol

unicorn

Articles especials però extremadament cars: Com aquesta estació de joc per a Playstation que costa 90.000 $, ni tan sols cal tenir-los en estoc, l'important és assegurar-te que si algú la compra, podràs complir la comanda.

Articles originals i assequibles que no es poden trobar en altres botigues en línia, estudia la teva competència per saber que no venen i oferir-lo a la botiga.

5. No t'oblidis del mòbil

Segons un estudi de Forbes un 20% de les compres en botigues en línia es fan des de dispositius mòbils, calculant que en 3 anys la meitat de les compres es faran a través de dispositius mòbils.

Actualment, molt poques botigues online a Espanya estan optimitzats per a mòbil: els botons es veuen molt petits, les descripcions dels productes són difícils de llegir i el procés de compra és frustrant.

https://www.seowebconsultora.es/

Comentaris (0)07-02-2019 14:23:57

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: