login
Inicia sessió

register
Registra't

marketingdigital.flog.cat

Indexació de dispositius mòbils com a prioritat a la consola de cerca.

Indexació de dispositius mòbils com a prioritat a la consola de cerca.

L'empresa Google ha manifestat un anunci oficial pel que fa a la priorització de la indexació de dispositius mòbils. Prèviament, els representants de Google han indicat que una quantitat important de llocs web ja han migrat a la indexació en dispositius mòbils.

Confirmant el que ja es venia dient, Google ha declarat que només està migrant llocs que segueixen les millors pràctiques per a la indexació en dispositius mòbils. Els llocs que utilitzen un disseny web receptiu o servei dinàmic són els més adequats per a la indexació d'un dispositiu mòbil. Quan els llocs tenen versions de contingut AMP i no AMP (Accelerated Mobile Pages, o Pàgines Mòbils Accelerades), Google prefereix indexar versions mòbils de la pàgina que no siguin AMP.

Però Què significa prioritzar la indexació mòbil? Doncs constitueix un esforç per oferir la millor i màxima experiència per als cercadors a tots els dispositius, la priorització de la indexació de dispositius mòbils vol dir que Googlebot només rastrejarà i indexarà la versió mòbil d'un lloc.

Atès que ara es realitzen més cerques en dispositius mòbils que en els navegadors d'escriptori, aquesta és una forma que Google garanteixi que la majoria dels usuaris trobin contingut optimitzat per a la seva pantalla. Si un lloc no té una versió optimitzada per a dispositius mòbils, Google seguirà rastrejant i indexant el lloc tal com està segons indica la agencia seo barcelona.

Una cosa important i per aclarir més, no hi ha un "índex mòbil primer" que sigui diferent de l'índex principal. Tot el contingut estarà dins el mateix índex, però Google ara farà servir les versions mòbils quan estiguin disponibles.

La indexació de dispositius mòbils tindrà un efecte negatiu en les classificacions?

Google assegura als propietaris dels llocs web que la indexació primer a dispositius mòbils no tindrà un impacte en les classificacions. Això és simplement un canvi en la forma en què es recopila el contingut per a l'índex de Google. En altres paraules, un lloc que s'hagi migrat a la indexació de dispositius mòbils no tindrà un avantatge sobre un lloc que encara no ha migrat.

No obstant això, el contingut optimitzat per a dispositius mòbils generalment es classificarà més alt en els resultats de cerca quan l'usuari estigui buscant en un dispositiu mòbil. Aquesta és una mesura que ha estat en vigor des de 2015.

De segur et preguntaràs, què has de fer ara? És clar que Google és seriós sobre la construcció d'un índex mòbil. Per aquesta raó, t'has d'assegurar que les teves pàgines web es poden indexar correctament:

.Ús d'un disseny web responsiu

Si tens un lloc web responsiu o un lloc de servei dinàmic en què el contingut i el markup són iguals en dispositius mòbils i escriptori, no has de canviar res. No obstant això considera fer canvis, si no utilitzes el disseny web responsiu

Si tens una configuració de lloc on el contingut principal i el markup són diferents entre mòbils i escriptori, has de considerar fer alguns canvis en el teu lloc:

Assegura't de publicar l'markup estructurat per a la versió d'escriptori i mòbil.

Per a una excel·lent indexació de dispositius mòbils utilitza l'eina de prova robots.txt per verificar que la vostra versió per a mòbils sigui accessible a Googlebot.

Comentaris (0)12-09-2018 12:19:26

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: