login
Inicia sessió

register
Registra't

marketingdigital.flog.cat

web i marketing

En el nostre blog, ja hem comentat en diverses ocasions el importància que estan prenent els dispositius mòbils en qualsevol estratègia de visibilitat a Internet. Aquests dispositius són cada vegada més utilitzats pels usuaris i si una empresa pretén optimitzar la seva presència a internet i maximitzar els seus resultats, és imprescindible que tingui molt en compte aquest tipus de dispositius (mobile Màrqueting)

Algunes estadístiques significatives que ens indiquen la importància del mobile:seowebconsultora- especialista seo

Estadístiques web mòbil - mediaclick.es

La dinàmica d'estar present de forma optimitzada al mòbil del nostre usuari no és una moda, és una necessitat. Actualment està passant el mateix que va passar amb Google en el seu dia, o amb Facebook, ... les empreses van trigar a entendre que si volien millorar la seva contacte amb l'usuari, havien de tenir una presència òptima en aquests entorns.

L'usuari va molt més ràpid que les empreses, mentre l'usuari ja té assumit un comportament determinat en els dispositius mòbils (smartphones i tablets), les empreses estan encara a anys llum d'adaptar a aquest comportament. Això fa sorgir oportunitats per a aquelles empreses que entenen aquest fet i s'adapten, optimitzant la seva presència en aquests dispositius, avançant-i diferenciant-se de la seva competència.

Un cop entesa la necessitat, cal plantejar-se:

Com plantejar la meva web per mòbil

Per poder determinar quin tipus de web mòbil necessites, abans has de respondre algunes preguntes:

- Quantes visites té el meu web des de dispositius mòbils?

- Quin és el comportament dels usuaris mòbils actuals en la meva web?

- Quina tecnologia utilitzen?

- Quin és el comportament de la teva web en els dispositius mòbils?

- Quin tipus de contingut pot ser específic per als usuaris mòbils?

En funció de les teves característiques d'usuari, web, contingut, etc, hauràs inclinar per qualsevol de les tres opcions que hi ha per adaptar el teu a presència en dispositius mòbils, fent-la òptima per a l'usuari.

Tipus de web mòbil - mediaclick.es

1- WEB ADAPTATIVA (Responsive)

El disseny de web adaptable o responsive és una tècnica que permet adaptar la interfície d'una pàgina al format específic de cada dispositiu. Aquesta tècnica permet que la mateixa pàgina es vegi correctament adaptant a la mida dels diferents formats. D'aquesta manera s'aconsegueix que amb una mateixa URL i gestió de continguts, tenir una presència adaptada tant per a mòbils com per a PC.

Aquesta opció és molt utilitzada en els casos en què la informació que s'ha de mostrar als usuari de PC i mòbil és molt similar

2- WEB AMB PUBLICACIÓ DINÀMICA:

A través de la publicació dinàmica es configura el servidor perquè respongui amb un HTML diferent, però en la mateixa URL, depenent del tipus de dispositiu des d'on l'usuari sol·liciti la pàgina

S'utilitza la publicació dinàmica en aquells casos en què el contingut que s'ha de mostrar en la versió mòbil és molt diferent de la que es mostra a la versió d'escriptori.

3- WEB PARAL·LELA:

Aquesta opció implica crear una estructura de URL paral·lela a la utilitzada per a la web d'escriptori, però sota el sumbominio "m". Aquest tipus de webs està recomanada en el cas de no poder-se implementar un disseny de web adaptable o de publicació dinàmica. El disseny d'aquesta mena de webs, és un disseny 100% modulat per ser consultat des de mòbil i el contingut és diferent del de la web d'escriptori. Solen generar una millor experiència d'usuari.

Al final, dependrà de cada empresa, els seus recursos i necessitats, el fet decantar-se per qualsevol d'aquestes tres opcions, però cal saber que Google recomana l'ús del web Adaptable. Així que ja saps, si els continguts que vols fer visibles a la teva web, són iguals o molt semblants en format mobile i escriptori, aquesta hauria de ser la teva opció. En cas contrari, has d'analitzar alguna de les dues opcions restants.

https://mentedigital.es/agencia-seo-barcelona/

Comentaris (0)31-10-2018 17:36:41

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: