login
Inicia sessió

register
Registra't

marketingdigital.flog.cat

Què és un podcast, què m'aporta i com puc escoltar-lo?

Què és un podcast, què m'aporta i com puc escoltar-lo?

Els podcasts agraden cada vegada més, i per una bona raó. Però, què és un podcast en realitat, com pots beneficiar-te de l'enorme oferta i com pots escoltar-los? 'En aquest article ho descobriràs!

Què és un podcast?

La paraula «podcast» està formada per dos components. La primera part de la paraula ( «pod») prové d'Apple iPod, mentre que la segona part, del terme anglès emprat per a les emissions de ràdio «broadcast».

No obstant això, no has de tenir un dispositiu d'Apple per escoltar un podcast. Pot fer-se des de qualsevol dispositiu, ja sigui iPhone, iPod, Android o, fins i tot, un reproductor de MP3.

Pots considerar que un podcast és un enregistrament de ràdio digital que està disponible quan tu vulguis. En la majoria dels casos, compten amb un o diversos locutors que parlen o debaten sobre un determinat tema.

No obstant això, el terme «podcast» no està limitat únicament al format d'àudio, sinó que també pot utilitzar-se per a enregistraments i debats en vídeo.

Ja que els podcasts estan pràcticament disponibles «sota demanda» (on Demand), poden escoltar-se en qualsevol ocasió, ja sigui conduint, a la banyera, corrent o en qualsevol lloc.

L'únic requisit per escoltar un podcast és tenir un dispositiu en el qual pugui emmagatzemar i reproduir-se el podcast.

El consum senzill i flexible d'aquest mitjà és una de les raons principals del seu èxit. Tot i que els podcast porten temps existint, en els últims mesos han arrencat amb gran força.

Hi ha nombrosos podcasts de pràcticament qualsevol sector, perquè qualsevol persona interessada en un tema pugui aprendre alguna cosa nova, aprofundir en un coneixement o, simplement, entretenir-se.

Com pots aprofitar els podcasts?

Tal com s'ha esmentat, la quantitat de podcasts de qualsevol àmbit és enorme. El mateix succeeix, per tant, en l'àmbit del comerç electrònic i el màrqueting en línia. Alguns podcast són fins i tot tan específics que es dediquen únicament a un subtema, com, per exemple, el Dropshipping.

Això fa que els podcasts siguin excel·lents per aprofundir coneixements sobre àmbits concrets o per aprendre coses noves, i això mentre condueixes o mentre fas qualsevol altra tasca.

Qualsevol venedor en línia amb experiència sap que és molt important mantenir-se sempre al dia. Amb ajuda d'aquest mitjà pots beneficiar del coneixement dels experts pioners del teu sector i anar un pas per davant de la competència.

Si encara no has escoltat cap podcast, posa't a això el més aviat possible. Igual que succeeix amb llibres i audiollibres, els podcasts ofereixen una excel·lent oportunitat d'aprendre coses noves:

De optimització de conversions?

O de màrqueting en xarxes socials?

Fes una ullada al que el món del podcast pot oferir (i, per descomptat, llegeix el nostre blog amb regularitat).

Com puc escoltar podcasts?

Tens diverses opcions per escoltar un podcast. Hi ha proveïdors que carreguen els seus podcasts en les seves pròpies pàgines web, perquè l'arxiu de so es reprodueixi directament a la seva pàgina web o per a descarregar al seu ordinador i escoltar-des d'allà.

En els iPhone hi ha una aplicació preinstal·lada per això anomenada Podcasts. Quan obres l'aplicació pots explorar, veure els podcasts destacats i triar entre diverses categories. A baix a la dreta en l'aplicació trobaràs una icona que et permet fer cerques per determinats noms o termes.

Això vol dir que pots buscar fàcilment per temes que t'interessen sense conèixer el nom d'un proveïdor de podcasts determinat.

Font:agencia seo - seowebconsultora

En dispositius Android pots descarregar aplicacions gratuïtes o de pagament amb què escoltar podcasts. Per a això, entra a Google Play i busca per podcasts

Comentaris (0)21-10-2018 18:48:46

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: